Η ΣΕΛΙΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ. ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ

Οκτώβριος, 2018

15ΟκτalldayalldayΝέα Ταλέντα της Κλασικής ΜουσικήςΝέα Ταλέντα της Κλασικής Μουσικής

more

Event Details

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΣΦΜΘ) συνεχίζει και φέτος τον επιτυχημένο κύκλο εκδηλώσεων «Τα Νέα Ταλέντα της Κλασικής Μουσικής», που πραγματοποιείται σε χώρους του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Στον κόσμο της κλασικής μουσικής η ανανέωση κρίνεται πάντοτε απαραίτητη, ώστε να φρεσκάρεται το ενδιαφέρον του κοινού. Κάθε γενιά διαθέτει μεγάλα ταλέντα, και ιδιαίτερα η νέα γενιά των μουσικών –οι οποίοι φιλοδοξούν να διαδεχθούν τους διάσημους σολίστες του παρελθόντος– διαθέτει επιπλέον μεγάλη επιμονή, ενέργεια και ενθουσιασμό. Διεκδικεί δυναμικά τον χώρο της στο ανταγωνιστικό μουσικό στερέωμα, ζει τη στιγμή με νεανικό ενθουσιασμό και πραγματοποιεί ζωντανές εμφανίσεις γεμάτες ενέργεια.

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης στέκεται δίπλα σε όλους αυτούς τους νέους μουσικούς, δίνοντάς τους την ευκαιρία αλλά και το βήμα, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, να ξεδιπλώσουν την τέχνη τους. Έτσι, οι καλύτεροι σπουδαστές ηλικίας 6 με 30 ετών, μέσα από τις εκδηλώσεις αυτές παρουσιάζουν τη μουσικότητά τους με «όπλα» τα δοξάρια, τις παρτιτούρες, τα χέρια ή τις φωνές τους.

Έως τώρα στο πλαίσιο αυτού του κύκλου έχουν δοθεί τέσσερις παραστάσεις (21 Ιανουαρίου 2019, 4 Μαρτίου 2019, 15 Απριλίου 2019, 23 Νοεμβρίου 2019), οι οποίες σημείωσαν εξαιρετική επιτυχία με παρουσίαση μεγάλων μουσικών ταλέντων και με εντυπωσιακή προσέλευση κοινού – γεγονός άκρως ενθαρρυντικό για την ανταπόκριση της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης στην καινούργια αυτή πρωτοβουλία του ΣΦΜΘ.

Στις 28 Μαρτίου 2020 και ώρα 12:00 πραγματοποιείται η πέμπτη παρόμοια εκδήλωση, στο Φουαγιέ του κτιρίου Μ2.

Time

All Day (Δευτέρα)

X